Welpen

Welpen

 

De Welpen is een scoutingspeltak voor jongens en meiden tussen de 7 en 11 jaar. Het thema van de Welpen is de jungle. Met dit thema gaan we op avontuur en zoeken we uitdagingen voor de kinderen. Het Junglethema komt bovendien altijd terug in het openen en sluiten van een opkomst. Binnen de speltak zijn de kinderen opgedeeld in groepjes die we ‘nesten’ noemen.

Er zijn drie welpengroepen bij Uotha met verschillende draaidagen en tijden:Welpen

  • De Welpen zaterdag: van 10.00 tot 12.00 uur
  • De Welpen vrijdag : van 18.45 tot 20.30 uur
  • De Welpen dinsdag : van 18.30 tot 20.15 uur

 

Activiteiten

De leiding organiseert veel verschillende activiteiten voor de Welpen. Denk aan lekker buiten ravotten met de Britse bulldog, vuur maken, hutten bouwen, pionieren en knopen. Naast buitenactiviteiten doen we ook binnen veel leuke en leerzame dingen. Pannenkoeken bakken bijvoorbeeld. Of aan de slag met het timmeren van een vogelhuisje of mozaïeken. En natuurlijk worden de Welpen ook uitgedaagd met een spannende trappersbaan of een tokkelbaan.

 

Kampen en weekendjes

Naast de gewone opkomsten, zijn er elk seizoen ook weekendjes en een kamp. Elk kamp en weekend heeft een eigen thema. Kunnen de Welpen Mario en Luigi helpen om Bowser te verslaan? Ook helpen we een detective om een misdaad op te lossen, en reizen we af naar de Middeleeuwen om daar een echte ridder te worden. Niets is te gek tijdens deze weekenden en kampen. Activiteiten als een vossenjacht, speurtocht of levend Cluedo worden afgewisseld met scoutingvaardigheden als vuur maken en pionieren.

Het hoogtepunt van het seizoen is het zomerkamp van de Welpen. Tijdens deze vijf dagen spelen ze uitdagende spellen en leren ze zichzelf en elkaar nog beter kennen. Een zomerkamp is natuurlijk niet compleet zonder een extra uitstapje naar een speelpark of het zwembad.

Elke welpengroep vult de weekenden en kampen zelf in. Ieder seizoen is er in ieder geval één weekend en één kamp georganiseerd per speltak. Daarnaast zijn er ook activiteiten en weekendjes die georganiseerd worden door de vereniging. Zo eindigen we het seizoen altijd met het groepsweekend waaraan alle speltakken meedoen.

Kortom, er zijn een heleboel redenen om gezellig aan te sluiten bij een van onze welpengroepen. En ben je al volwassen? En heb je zin om dit soort uitdagende activiteiten vorm te geven? Denk er dan eens over na om leiding te worden.