Scouts

Scouts

 

De Scouts is een speltak voor kinderen van 11 tot en met 15 jaar. Bij de Scouts staan uitdagende activiteiten op het programma. De kinderen mogen en kunnen steeds meer zelf. De groep wordt aan het begin van het jaar verdeeld in patrouilles. Met deze patrouilles ondernemen we het hele jaar door leuke en uitdagende scoutingactiviteiten.

Scouts

 

Draaimomenten

Er zijn twee Scoutsgroepen bij Uotha met verschillende draaidagen en tijden:

  • De Scouts vrijdag: van 19.00 tot 21.00 uur
  • De Scouts zaterdag: van 10.00 tot 13.00 uur

 

Activiteiten

Bij de Scouts zorgen we voor uitdagende activiteiten en proberen we ook nieuwe dingen te leren. Zo gaan we aan de slag met het pionieren van een zweefmolen, vlotvaren, kampvuur stoken, crazy 88, het halen van een vuurinsigne of andere insignes, routes lopen en sauna’s bouwen. De scouts voeren deze activiteiten zo zelfstandig mogelijk uit. Natuurlijk is er altijd leiding aanwezig om mee te helpen en aanwijzingen te geven.

 

Kampen en weekenden

Pl-apl weekend: Dit weekend is voor de kinderen die patrouilleleider en assistent-patrouilleleider zijn. Dit zijn ongeveer acht tot tien kinderen. Ze blijven één nachtje slapen, meestal op het clubgebouw. In dit weekend leren we de kinderen meer over het leiden van een groepje. Er is natuurlijk ook genoeg ruimte voor andere leuke dingen!

Weekendkamp: Dit is een weekendje met de hele speltak. De kinderen blijven twee nachten slapen. Meestal doen we activiteiten waar we tijdens een gewone draaidag niet genoeg tijd voor hebben. Denk daarbij aan het lopen van een hike of het pionieren van iets groots.

RSW: Dit zijn de regionale scoutingwedstrijden. Een heel weekend bij een van de scoutinggroepen uit de regio. Hier zijn dus ook groepen Scouts uit de hele regio aanwezig. De kinderen krijgen voor alles wat ze doen punten en de winnaar gaat naar de landelijke scoutingwedstrijden: de LSW. Dit weekend bestaat altijd uit een avondspel, hike, sport- en spelochtend, het bouwen van een keuken en het opzetten van een tent. Het is een leuk weekend en ideaal om ook andere scouts te leren kennen!

Zomerkamp: Bij de Scouts ga je een hele week op zomerkamp. Van zaterdag tot en met zaterdag. We gaan op de fiets naar de locatie toe. Hier bouwen de kinderen in hun patrouille een keukentafel en slapen ze in tenten. De hele week mogen ze zelf met hun groepje eten koken en de meeste dagen ook zelf boodschappen doen. Op kamp lopen we een hike, gaan we zwemmen, spelen we weerwolven van Wakkerdam, gaan we klimmen, pionieren en sluiten we af met een bonte avond en een barbecue.