Overvliegen en installeren

Overvliegen

 

Jeugdleden die oud genoeg zijn voor de volgende speltak, gaan tijdens het groepsweekend ‘overvliegen’. De oude groep neemt afscheid en de nieuwe groep ontvangt het kersverse jeugdlid. Een gezellig en bijzonder moment. Ouders en verzorgers zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. Tegen die tijd krijgt u meer informatie van de speltakleiding. De eerste draaidag na het groepsweekend draaien de overgevlogen jeugdleden al mee met hun nieuwe speltak.

 

Installatie

Na het overvliegen, of als een jeugdlid nieuw is bij scouting, worden deze leden geïnstalleerd bij de speltak. Dit gebeurt nadat de nieuwe leden al een aantal keer hebben meegedraaid in de nieuwe speltak. Vaak wordt er voor de installatie een programma gewijd aan een aantal basisscoutingvaardigheden. Daarna volgt de installatie en krijgen de nieuwe leden het uniform (Scoutfit) van de speltak.

 

Scoutfit

Na de installatie dragen alle leden het uniform tijdens draaidagen. Deze blouses kunnen tegen een stootje! Bij de blouse dragen we ook een bruine das met het logo van scouting Uotha. De leiding van de speltak neemt contact met u op over de installatie en over de aanschaf van het uniform.