DE maand maart

Deze maand hebben we de laatste hand gelegd aan ons meerjarenbeleidsplan voor 2024-2027. Met dank aan de input vanuit jeugdleden, ouders en kaderleden hebben we weer nieuwe speerpunten opgesteld zodat Scouting Uotha een mooie club is Ťn blijft.

Overigens was onze mooie club pas nog op de nationale televisie. Bij het programma Enkeltje Verweggistan worden kinderen, in dit geval Isabel van de welpen zaterdag, gevolgd in hun verhuizing naar het buitenland. Isabel werd niet alleen thuis gefilmd, maar ook bij haar hobby: Scouting Uotha.  Leuk toch!
Heb je het programma gemist? Terugkijken kan hier: Enkeltje Verweggistan - Isabel

Dinsdag 12 maart is Hans van de Pas begonnen als nieuwe burgemeester van Maashorst. In de avond was er een receptie waar Onno, Bart en Twan de burgemeester namens Scouting Uotha een warm welkom als burgemeester van de Maashorst hebben gegeven. Zowel via een goede handdruk als via een warme Uotha muts, die hij meteen heeft opgezet (zie foto). Blijkbaar heeft onze nieuwe burgemeester vroeger ook bij scouting gezeten. Kijk, dat schept meteen een band!

Overigens hebben we ook pas nog met wethouder Harold van den Broek in het cafť gezeten: het Sportcafť van Missie Maashorst dan wel hoor.  Caroline en Ralf waren daar namens onze groep om meer te horen over de Sportclub APK en sponsoringsmogelijkheden voor verenigingen. Een informatieve avond waar we ook bijgekletst hebben met de wethouder en met allerlei mooie verenigingen uit de gemeente Maashorst.  Binnenkort gaan we de Sportclub APK eens invullen om te checken hoe vitaal en duurzaam onze vereniging is.

In ieder geval hebben we met de Grote Club actie een financiŽle meevaller gehad, omdat we meer geld hebben opgehaald dan vooraf gehoopt. Extra geld wat we natuurlijk gaan gebruiken voor nieuwe spullen, waarmee we nog meer gave activiteiten kunnen doen. Na een rondvraag in de groep zijn er allerlei mooie ideeŽn verzamelt, zoals klimmateriaal, slackline, veiligheidshesjes, partijlintjes, zwemvesten, monkey klimset, picknickbanken, enz. enz. Samen met Stichting Uotha (die aanschaf en onderhoud van ons materiaal verzorgt) bekijken we nu wat een en ander kost en hopen we natuurlijk dat alle ideeŽn gerealiseerd kunnen worden! 

En dan als afsluiter van deze maand maart: het is weer lente! Dus we kunnen nog meer naar buiten, met een lekker weertje ☀️ er bij! Geniet ervan en tot snel bij een van jullie opkomsten. 

groeten namens het bestuur, 
Ralf
jullie voorzitter


Geschreven door: Ralf Donkers
Gepubliceerd op: 2024-03-20

Terug naar Uotha Nieuws